Koncert Remek djela svjetske opere i kamerne muzike


U utorak, 29. avgusta 2023. godine u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održaće se donatorski koncert Remek djela svjetske opere i kamerne muzike u izvođenju Aleksandra Korenkova (bariton) i Nikolaja Pestova (klavir) uz podršku JU Muzeji i galerije Budve.

Aleksandar Korenkov je laureat mnogih međunarodnih takmičenja i igrao je u pozorištima širom Rusije, Japana, SAD, Francuske i Njemačke. Od samog početka umjetničke karijere, Aleksandar kombinuje kamernu muziku sa savremenom avangardnom muzikom, rokom, eksperimentalnom elektronskom muzikom i pozorišnim predstavama. Radio je sa svjetski poznatim dirigentima, kompozitorima i ličnostima iz pozorišne umjetnosti koji su oblikovali pjevačevo jedinstveno i fino poznavanje muzičkog i umjetničkog materijala potrebnog za stvaranje izvanrednog performansa.

Nikolaj Pestov rođen je 1990. godine u Rjazanju. Godine 2006. završio je Dječju muzičku školu na Rjazanskom muzičkom koledžu. A. i G. Pirogovs, (klasa zaslužnog radnika kulture Eleonore Ogarjove). Od 2010. postaje student Moskovskog državnog konzervatorijuma P.I. Čajkovskog (klasa narodnog umjetnika Rusije, profesora Jurija Slesareva). Laureat sveruskih i međunarodnih takmičenja:

2006 – Laureat III nagrade Međunarodnog otvorenog omladinskog pijanističkog takmičenja kompozitora Barencovog regiona Genadija Vavilova (Kostomukša).

2008 – pobjednik Međunarodnog pijanističkog takmičenja. Jevanđelje Tijari (Kipar, Larnaka).

2008 – pobjednik sveruskog takmičenja „Mladi talenti Rusije” (Moskva).

2013 – Laureat II međunarodnog festivala-takmičenja „Veliki učitelji” (Bugarska, Ćustendil).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − 11 =