Promocija knjige „Budi svoja svetlost“ Lidije Malović


Promocija knjige „Budi svoja svetlost“ autorke Lidije Malović, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, biće održana u srijedu, 27. decembra u holu Akademije znanja sa početkom u 19 časova.

Knjigu je objavila beogradska izdavačka kuća Liberland, a ona se razlikuje od dosadašnjeg stvaralaštva Lidije Malović jer je riječ o tzv. „lekcijama za život“ koje su nastale iz ličnih doživljaja, ali i svjedočenja ljudi koje je sretala na svojim životnim putovanjima. Knjigu će predstaviti autorka uz moderiranje Stanke Stanojević.
Autorka se bavi pisanjem proze i poezije, koja se nalazi u više pjesničkih zbornika. Objavila je sljedeće knjige: Tragom nevidljiv ptica, 1998; Intarzija duše, 2001; Greh jednog anđela; Stanice 2018. i slikovnicu za đecu i odrasle Priča jednog lista. Jedan je od osnivača Udruženja železničara umetnika 1997. godine i časopisa „Majdan“. Suosnivač je književnih susreta „Kostolačka žiška“ i dio je organizacionog tima manifestacije „Orfej na Dunavu“. Nagrađivana je kao prozni pisac i kao pjesnik i učestvovala je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Urednik je i priređivač brojnih naslova, a dobitnik je i međunarodnih priznanja.
Za dostignuća u kulturnom i humanom radu dodijeljen joj je sertifikat Munir Mezyed fondacije iz Rumunije. Takođe, Regina Resta kao predśednica internacionalne asocijacije VerbumlandiArt iz Leća, Italija, učinila je isto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − four =