Uspješna godina budvanskog Art Press-aNIP ART PRESS iz Budve, koje se godinama uspješno bavi informisanjem, izdavaštvom i afirmacijom kulture, uspješno je završilo, još jednu poslovnu godinu.

Tokom 12 mjeseci ove godine, organizovali smo ukupno 32 kulturna programa i desetak značajnih medijskih prezentacija, saopštio je izvršni direktor budvanskog ART PRESS-a, RANKO PAVIĆEVIĆ.

U press centru hotela TRE CANNE, organizovano je 17 književnih večeri i promocija knjiga, pisaca i pjesnika iz Crne Gore i zemalja regiona.

Ljubiteljima pisane riječi, predstavili su se: Tatjana Vujović iz Podgorice, Radule Rakočević i Radoslav Gardašević iz Nikšića, Olivera Doklesić iz Herceg Novog, Dragan Radević iz Beograda, Mišo Gaćinović iz Budve, u dva navrata mladi budvanski pjesnici i drugi.

U galeriji hotela ADRIA u Budvi, organizovali smo 15 likovnih i vajarskih izložbi, a pored ostalih svoje radove su izlagali: Andjelko Arnautović iz Beograda, Mirko Dragović i Ljubo Tošković iz Podgorice, Niko Kaladjurdjević i Radojica Labović iz Budve, dok su gradjani i gosti na zajedničkim izložbama, bili u prilici da vide djela: Cvetka Lainovićam Filipa Jankovića, Voja Tatara, Mikija Radulovića, Slobodana Slovinića, Nikole Žigona, Ksenije Abakumove, Aleksandra Fileva, Katarine Djordjević, Milutina Obradovića, Miša Vemića, Nikole Kovačevića i drugih, kazao je ocjenjujući ove aktivnosti uspješnim, izvršni director budvanskog ART PRESS-a Ranko Pavićević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + thirteen =