Uspješna godina ART PRESS-aNIP ART PRESS iz Budve, koje se godinama uspješno bavi informisanjem, odnosima sa javnošću i afirmacijom kulture, završilo je, još jednu poslovnu godinu, a kako navode u saopštenju za javnost, ostvarenim rezultatima, može se biti zadovoljno.

Kako je kazao, izvršni direktor ART PRESS-a, novinar i publicist RANKO PAVIĆEVIĆ, za dvanaest mjeseci, organizovane su ukupno 34 manifestacije, od kojih 16 književnih večeri i promocija knjiga, 10 samostalnih i grupnih likovnih izložbi, 5 press konferencija, 2 okrugla stola i tribine, na različite teme.

U press centru hotela TRE CANNE u Budvi,  svoje književne večeri, imali su poznato književni stvaraoci, kao što su: Radomir Uljarević, Bećir Vuković, Dragan Koprivica, Vojislav Karadžić, Radojica Radović, Boban Velimirović, Dragan Popadić, Miodrag Perunović i drugi iz Crne Gore, kao i Slobodan Ristović iz Srbije.

U galeriji hotela ADRIA u Budvi, samostalne izložbe slika su imali: Miki Radulović, Nikola Radonjić, Angelina Janjušević, Petar Pićan, Nataša Petejčuk, Toodor Živaljević, vajar Rajko Sušić, iz Crne Gore, kao i poznati ruski slikar Andrej Muntjan.

Na dvije kolektivne izložbe slika, ljubitelji imjetnosti u Budvi i veliki broj turtista, bili su u prilici da vide slike: Filipa Jankovića, Cvetka Lainovića,  Ljuba i Bata Brajovića, Miša Vemića, Nikice Raičevića, Ljuba Popadića, Naoda Zorića, Momčila Macanovića, Danice Baste, Jelene Abakumove, Slobodana Slovinića, Draga Dedića, Željka Đurovića i drugih poznatih autora iz zemlje i svijeta.

Kako bi ukazali na neraskidivi odnos kulture i turizma, ART PRESS je bio i organizator okruglog stola turističkih i kulturnih radnika na temu: Turizam i kultura, do bolje turističke ponude, kao i niz drugih zapaženih debata.

Uradili smo zaista puno, ali je najdraže, što smo u proteklih  desetak godina, zahvaljujući svojim aktivnostima i afirmaciji kulture, postali  značajan dio, ukupne kulturne i turističke ponude na Budvanskoj rivijeri i to ćemo biti i dalje, saopštio je izvršni direktor ART PRESS-a iz Budve, novinar i publicist RANKO PAVIĆEVIĆ.

Za dugogodišnje uspješno poslovanje i ostvarene rezultate u oblasti informisanja, izdavaštva i kulture, kompanija Solvent Rejting iz Podgorice, koja se bavi traženjem novih i uspješnih rješenja kod crnogorskih kompanije u poslovanju, nagradila je budvanski ART PRESS za prošlu godinu.