Trg pjesnika – Gost Predrag ZenovićU srijedu 14. avgusta 2019. godine, na Trgu pjesnika nastavljen je književni program festivala. Gost je bio Predrag Zenović i govorio je o svojoj knjizi Saglasja, političko-filozofski ogledi.

Predrag Zenović je rođen na Cetinju, osnovnu i srednju školu zavšio je u  Budvi, a potom Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirao je međunarodno javno pravo i ljudska prava u Letoniji (Riga Graduate School of Law). Doktorirao političku teoriju u Rimu (LUISS Guido Carli) i na Univerzitetu u Ženevi (Université de Genève). Autor priručnika za debatu i retoriku za srednjoškolce. Napisao veći broj stručnih radova u oblasti poltičke teorije, ljudskih prava i demokratije, i nekoliko u oblasti književne i pozorišne teorije. Autor edukativno-kreativnih radionica o medijskoj pismenosti, filmskom jeziku i evropskom filmu. Angažovan od 2016. godine kao predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica.

Profesor dr Milan Podunavac, o knjizi Saglasja- političko filozofski ogledi kaže: “Knjiga Saglasja predstavlja teorijski fundiran i politički relevantan, interdisciplinarni i intertekstualni osvrt na fenomene sadašnjice. Zato bi ovakva knjiga svoju publiku mogla da traži i van okvira Crne Gore i Balkana, upravo iz razloga što se hvata u koštac sa savremenim debatama u širokom polju političke teorije. Verujem da stručna akademska ali i šira javnost u Crnoj Gori u ovoj knjizi, ispisane u duhu duge tradicije evropskog političko-teorijskog mišljenja,može naći dobre premise za početak jedne sadržajne društvene debate o prvim i najbitnijim pitanjima jedne političke zajednice.”

Moderator večeri je bio magistar Nikola Zečević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × three =