Svjetski dan poezije u Narodnoj biblioteci Budve

Narodna biblioteka Budve će i ove godine obilježiti Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim maratonom u kojem će učestvovati afirmisani i neafirmisani budvanski pjesnici i muzičari. Program će biti upriličen u utorak, 21.marta u holu Akademije znanja sa početkom u 18 časova.

Svoje stihove čitaće nam: Zorica Joksimović, Sara Vuković, Mišo Gaćinović, Sandra Đurbuzović, Vera Mačić, Nada Krivokapić, Lucija Đurašković, Sanja Vilus, Miloš Boreta, Nemanja Đorđević, Tijana Kotarac, Aleksandra Vučetić, Srđan Leković, Branko Žerajić, Maja Radović Stanišić, Miroslav Karović, Danijela Jokić … i recitator Ljubo Marković.

Pored autorskog čitanja pjesama, na klasičan, ali i nekonvencionalan način, za Svjetski dan poezije pažnju ćemo posvetiti sadejstvu poezije i drugih medija, u ovom slučaju muzike. U muzičkom dijelu pjevaće nam i svirati: Nemanja Đorđević-Necke, Miroslav Karović, Branko Žerajić…
Svjetski dan poezije UNESKO je proglasio 21. marta 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba odavati priznanje i podsticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + four =