Prezentacija projekta ,,Digitalne kulturne rute”

 

NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore, organizuje javnu prezentaciju projekta Digitalne kulturne rute, prvog samostalnog digitalnog vodiča kroz bogato kulturno nasljeđe Starog grada Budve.

Prezentacija će se održati u subotu, 11. marta u 16:30h u prostorijama Moderne galerije “Jovo Ivanović” u Starom gradu Budva.

Turistički vodič pod nazivom ,,Digitalne kulturne rute” rezultat je istoimenog projekta koji je NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore izradio prethodnih mjeseci u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve i Turističkom Organizacijom Budve.

Na 28 loakcija širom Starog grada postavljeni su QR kodovi koji posjetiocima omogućavaju brz i lak pristup zanimljivom edukativnom sadržaju kreiranom na web sajtu a koji na izvanredan način spaja savremenu turističku ponudu i valorizaciju kulturnog nasljeđa. Web sajt projekta predstavljen je dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku, kako bi i domaći istrani posjetioci mogli da uživaju njegov sadržaj. Pored web sajta, kreiran je štampani materijal u vidu turističkih mapa koje će biti dostupne na svim turističkim info-punktovima, kao i na javnoj prezentaciji projekta.

Glavni cilj projekta ,,Digitalne kulturne rute” predstavlja doprinos savremenoj promociji kulturnog nasljeđa Opštine Budve. Pospešivanjem promocije kulturnog nasljeđa i uvrštavanjem istog u ponudu turizma, stvara se prostor za razvoj kulturnog turizma u Crnoj Gori čime se doprinosi i socio-kulturnom razvoju.

Multidisciplinarni tim stručnjaka predstaviće sam vodič, metodologiju rada i buduće planove, ali i značaj kvalitetne i savremene prezentacije kulturnog nasljeđa Starog grada.

Prezentacija projekta u Modernoj galeriji ,,Jovo Ivanović” zakzana je za 16:30h, a na samom skupu govoriće:
– Nikolina Ražnatović, predstavnik NVO Centar za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa i koordinator projekta ,,Digitalne kulturne rute”

– Dušan Medin, Dipl. arheolog i master menadzer u kulturi

– Prof. Dr. Mirko Kovačević, arhitekta

– Slobodan Mitrović, arhitekta

– predstavnici lokalne samouprave

– predstavnici Turističke organizacije opštine Budva

Projekat je podržan od strane ReLOaD2 programa, koji finansira Evropska Unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa lokalnim samupravama, među kojima je i Opština Budva.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − thirteen =