Podgorica – Predstavljen festival „Male morske pjesme i priče“

 

 

 

Dječji književni festival „Male morske pjesme i priče“ predstavljen je petog dana (06 maja 2017.) održavanja 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.

„Ideja o ovom festivalu rodila se baš ovdje na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, 2013. godine. Te godine je bila promocija knjige Male morske priče moje malenkosti. Bila je to jedna sjajna promocija i onda se došlo na ideju da bi moglo iz tog naslova da izraste nešto drugo: da taj naslov postane naziv jednog festivala. Tako nas je, zapravo, knjiga dovela do ovog festivala i već 2014. godine počelo se sa ovom manifestacijom. Festival je okupio djecu iz svih krajeva, ne samo Crne Gore, već i šire“, kazala je Radmila Knežević, direktorka festivala.

Fesitval se održava u organizaciji NVO Dramski studio i JU Narodne biblioteke Budve.

„Ove godine je festival bio 2. aprila i nadamo se da ćemo od sada festival uvijek vezivati za taj datum jer se tog dana obilježava svjetski dan dječje knjige“, kazala je Knežević i istakla kako su brojni stvaraoci iz regiona bili su učesnici ovog festivala.

„Festival funkcioniše tako što raspišemo konkurs na određenu temu i djeca šalju radove, a mi dodjeljujemo nagrade. U okviru festivala imamao razne radionice i okrugle stolove na kojima raspravljamo o temama koje su vezane za dječju književnost“, istakla je Knežević.

U okviru promocije prisutni mališani su imali priliku da nauče kako da naprave brodove od papira.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 5 =