Petrovac – Održan IX međunarodni festival folklornih ansambala


U subotu, 9. jula 2002. godine u 20 časova na platou ispred Spomen-doma „Crvena komuna” u Petrovcu održan IX međunarodni festival folklornih ansambala.

Početak festivala i dolazak učesnika međunarodnog festivala MIOFF upriličen je tradicionalnim defileom na petrovačkom šetalištu prema amfiteatru SD ,,Crvena komuna”.

Učesnike festivala u ime SD,,Crvena komuna” i JU Muzeji i galerije Budve pozdravio i poželio dobrodošlicu organizator programa, Miroslav Grubić koji je i uspostavio saradnju sa MIOFF-om iz Ohrida.

Direktor MIOFF-a Zoran Leveski pozdravio je prisutnu publiku, zahvalio se na toplom i srdačnom dočeku domaćina a zatim najavio bogat program učesnika.

Petrovačkoj publici predstaviilo se 5 folklornih ansambala iz: Poljske (dvije grupe), Moldavije, Mađarske i Bugarske, a ukupno je nastupilo 220 učesnika.

Na kraju programa direktor Zoran Leveski zahvalio se domaćinima i kolektivu JU Muzeji i galerije Budve na dobroj saradnji i gostoprimstvu sa najavom za sljedeći festival koji će se održati krajem avgusta ispred petrovačkog Spomen-doma.

Ovaj veličanstveni kulturni događaj sa pozitivnom reakcijom i prisutnošću mnogobrojne petrovačke publike i turista, upotpunjuje kulturnu i turističku ponudu opštine Budva i države Crne Gore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + two =