Off program festivala u znaku budvanske djece


U petak, 16. jula, na sceni između crkava, kao dio off programa XXXV festivala Grad teatar, izvedena  je predstava „Viza“, produkcija Budvanske škole glume, rađena po tekstu Vide Ognjenović, u režiji  Jovane Todorović i asistenta Monje Vuksanović.

Direktorica JU Grad teatar Milena Lubarda Marojević je zadovoljna onim što su djeca prikazala, ali i radom Jovane Todorović i svih u njenom timu.

“Večeras smo vidjeli da su djeca za toliko mali broj proba, za jednu godinu korone, godinu izolacije, kada stvarno nije bilo vremena da se radi onako kako treba, usvojili mnogo toga. Jako sam srećna večeras što je projekat škole glume, koji je pokrenula Opština Budva ove godine, izuzetno uspio”, kazala je.

Budvansku školu glume vodi magistar dramskih i audiovizualnih umjetnosti, glumica Jovana Todorović koja kaže da su djeca prevazišla njena očekivanja.

”Jako sam im zahvalna, posebno zato što su bili vrijedni, radni, uporni, dolazili su na svaku probu, zaista su bili požrtvovani. Mogu samo da budem ponosna na njih nakon ovog izvođenja”, kazala je.

U predstavi su igrali učenici 8. i 9. razreda budvanskih osnovnih škola: Iva Otašević, Anastasija Radović, Marija Knežević, Anastasija Srzentić, Nikolija Milićević, Elena Rađenović, Ksenija Marović, Bojana Radunović, Petra Vujanović, Elena Samardžić i Jana Filipović, Ivana Pejović, Sofija Marojević, Sergej Šljivančanin, Jana Bajčetić i Sara Bulatović.

Predviđeno je da svaka grupa ima javni nastup u vidu pozorišne predstave, u okviru off programa festivala „Grad Teatar“ Budva. Na taj način, Grad teatar podstiče i daje podršku njegovanju pozorišne kulture  kod djece školskog uzrasta, sa nadom da će nastaviti da prate pozorište i u budućnosti, bilo kao publika, bilo kao samostalni stvaraoci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven + 10 =