Knjiga za djecu ,,Ivo Vizin” promovisana u Cadmus Cineplexu


Sinoć je u sali sa pozornicom u budvanskom bioskopu predstavljena knjiga za djecu ,,Ivo Vizin – kapetan od snova”, dramski tekst Jelene Lele Milošević.

O djelu je sa autorkom razgovarao Miloš Boreta, voditelj edukativnih radionica o dramskoj i filmskoj pismenosti, koje za djecu i mlade organizuje Cadmus Cineplex.

U ime izdavača, Kotorskog festivala pozorišta za djecu, prisutnima se obratila Jelena Odalović i upoznala ih sa radom festivalske Biblioteke Ćuk, u okviru koje je prošle godine objavljena ova značajna, zanimljiva i ilustrovana knjiga.

Na kraju večeri, svi su dobili promovisano izdanje na dar, a autorka je sa zadovoljstvom potpisivala primjerke.

Program prvog predstavljanja ove knjige budvanskoj publici održan je uz pridržavanje svih propisanih mjera, a po završetku programa posjetioci su obradovani gratis koncesijama.


,,Cijela Boka zna za Iva.
Kojeg Iva? Vizin Iva!
Kapetan je sviju mora,
od Prčanja, Singapura,
do Hong Konga i Bangkoka.”

Jelena Lela Milošević diplomirani je dramaturg, dramski pisac i scenarista. Nagradu za najbolji dramski tekst za djecu i mlade pod nazivom ,,Ivova odiseja” dobila je 2017. godine na bijenalnom konkursu Assitej-a Crna Gora, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Gradskog pozorišta iz Podgorice. Predstava po nagrađenom tekstu ,,Ivova Odiseja” pod naslovom ,,Kapetan od snova” u produkciji Kotorkog festivala pozorišta za djecu i Gradskog pozorišta iz Podgorice postavljena je 2018. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − seven =