Narodna biblioteka – Predstavljanje knjige “Dva i dva su pet”

 

Biblioteka Budva

 
 
U utorak, 02. februara 2016. godine, u prostorijama Narodne biblioteke Budva, održana je promocija romana “Dva i dva su pet”, autorke Miljene Minje Drndar. Organizator promocije je Narodna biblioteka Budva, a moderator je bila Tanja Stanojević.

 

Miljena Drndar i Tanja Stanojevic

 

Na početku književne večeri, Tanja Stanojević je predstavila gošću i naglasila da “Dva i dva su pet” je njen drugi roman. Prije pet godina (2011.) objavila je roman “Vaga za netačno mjerenje”. Miljena živi u Njemačkoj od 2001. godine. Član je Udruženja književnika Srbije. Pored romana, piše pjesme i priče.

Predstavljajući roman, Tanja Stanojević je kazala da radnja romana predstavlja mit o pravoj ljubavi. Roman je i ljubavni i porodični i socijalni jer tretira problematiku izbjeglica. Postoje dva paralelna toka radnje u čijem središtu je Sonja. Prvi formalni tok je njen bračni život, posao popularne televizijske voditeljke, a drugi suštinski je njena veza sa Vukom koji je paradigma umjetnosti i prave ljubavi. Vuk i Sonja su dvije polovine koje se sve vrijeme traže, pronalaze, susreću i razilaze, naglasila je Tanja Stanojević. Više u video zapisu.

 

Tanja Stanojevic 1

 

Miljena Drndar je svoje izlaganje počela objašnjenjem naslova njenih romana za koje kaže da jesu neobični jer oba pominju netačnost. Život nije matematika, pa se dešava da kad sve uradimo kako treba, možemo da dobijemo manje ali može da se dobije i više. Ovo se posebno odnosi na velike životne odluke, na velike rezove. Bitno je da smo se usudili, da smo krenuli za svojim snom. Ako smo krenuli za svojim snom tu je već dva plus dva jednako pet, istakla je Miljena Drndar. Više u video zapisu.

 

Miljena Drndar

 

VIDEO ZAPIS

 

POŚETIOCI NA PROMOCIJI

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4