Jelena Bečić – Najbolji paštrovski student 2014. godine

 

Logotip

 

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” sa posebnim zadovoljstvom objavljuje da je 04. decembra, izabran najbolji paštrovski student 2014. godine!

Do 30. novembra na adresu Udruženja stigle su dvije prijave na Konkurs za dodjelu nagrade “Drobni pijesak – najbolji paštrovski student” za 2014. godinu. Obije prijave su sadržale Pravilnikom i Konkursom navedenu neophodnu dokumentaciju, blagovremeno su bile dostavljene i ispunile sve kriterijume. Posebno je zadivio izuzetan uspjeh tokom studija obije kandidatkinje.

Jelena BecicPrijave su razmatrane od strane Komisije koju su činili dr Mila Medigović Stefanović (predsjednica), prof. dr Jelena Milašin Anđus i maestro Bojan Suđić. Komisija je donijela Odluku kojom je Jelena Bečić iz Bečića, studentkinja specijalističkih studija na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici nagrađena. Tokom posljednje dvije godine studija, školske 2012/2013. godine, Bečić je ostvarila prosječnu ocjenu 9.75, a tokom školske 2013/2014. godine prosječnu ocjenu 9.25. Nagrađena je, paralelno, student osnovnih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Njen rad na očuvanju paštrovske kulturne baštine koji je navela, takođe, je pohvaljen.

Svečano uručenje Nagrade obaviće se na tradicionalnoj “Paštrovskoj večeri” u Beogradu u subotu, 13. decembra u restoranu “Dedinje” u Domu Vojske Srbije (Francuska ulica br. 2), kada će se nagrađena obratiti prigodnim govorom.

Cilj ove prestižne Nagrade je da se prepoznaju, javno pohvale i nagrade aktuelni najbolji paštrovski studenti. Nagrada “Drobni pijesak” sastoji se od Plakete i novčanog iznosa u visini 500 eura čiji je pokrovitelj Opština Budva.

Jelena Bečić je 12. dobitnica nagrade “Drobni pijesak – najbolji paštrovski student” i pridružuje se mladim Paštrovkama i Paštrovićima koji su do sada dobili ovu nagradu i čija imena navodimo: Tamara Rafailović (2003), Milanka Vuković (2004), Dragica Srzentić (2005), Kristina Davidović (2006), Andrea Medin (2007), Predrag Zenović (2008), Sanja Srzentić (2009), Emilija Anđus (2010), Kaća Zenović (2011), Jelena Leković (2012) i Žarko Rađenović (2013). Godine 2010. Stefan Vukotić je, posebnom odlukom Komisije, dobio “Pohvalu” zbog izuzetnog uspjeha na magistarskim studijama na Kemdridžu.