Izložba slika „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“ – Dijana Lazović

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“galerija ,,Marko K. Gregovic” (Petrovac), u utorak 14. maja 2024 godine, sa početkom u 20 časova biće otvorena  izložba slika umjetnice Dijane Lazović, pod nazivom “Uvijek sa prirodom (dodiri slobode).

Kustos izložbe je mr Jasmina Lazović, a izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

… “Dijanine slike pored kompleksnih figuralnih predstava  nijesu izgubile jasnoću i nemaju anegdotski karakter. Ikonografiju nemogućeg postigla je proćišćenim, jasnim elementima likovnog jezika. Prateći ritmove pokreta, ona objedinjuje oblike u koherentne forme u čijoj se likovnoj interpretaciji pušta mašti na volju do granice u kojima njena vizija ne gubi vezu sa stvarnošću.

Slikarski svijet Dijane Lazović sučeljavanjem Utopije i Stvarnosti metaforički ukazuje na sve veću potrebu savremenog društva za bliskošću, ljubavlju, prijateljstvom, sa kojima nas umjetnica suočava na nenemetljiv i suptilan način.”… –  dio teksta koji prati katalog izložbe, autor istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

Dijana Lazović rođena je na Cetinju 23. marta 1984. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu (Italija) u klasi profesora Itala Bresana (Italo Bressan).

Pored brojnih samostalnih izložbi, učesnik je grupnih izložbi i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2015. godine.

Izložba će trajati od 14.maja (utorak) do 2.juna (nedelja) 2024.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − fourteen =