Izložba slika Miša Vemića

 

 

IZLOŽBA SLIKA MIŠA VEMIĆA

 

U galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, 10. aprila 2012. godine otvorena je samostalna izložba slika, akademskog slikara Miomira-Miša Vemića iz Nikšića. Autor se predstavio, sa 15 slika većeg formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, a njegovu izložbu otvorio je akademski slikar Vladan Terzić iz Užica.

 

 

Mišo Vemić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nišiću, – likovni odsjek. Do sada je imao, 32 samostalne i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnik je više nagrada za svoje stvaralaštvo, saopštio je rukovodilac galerije u hotelu „Queen“ Ranko Pavićević.

-Mišo Vemić često slika „portrete“ konja i stiče se utisak da nije riječ o jednom određenom primjerku te vrste, već o prototipu. „Uhvaćene“ u nekom momentu, ove konjske glave ostavljaju snažan utisak, a ponekad i djeluju kao utvare iz svijeta košmara, mada su znatno prisnije od Fislijevih tvorevina mašte. One monumentalno „izranjaju“ iz izmaglice i djeluju elementarno snažno, kazala je pored ostalog u katalogu izložbe, istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik.