Hotel Mogren – Zadovoljni umjetnici uslovima na međunarodnoj Likovnoj koloniji

 

 

Lijepa tradicija okupljanja renomiranih slikara iz zemlje i svijeta sredinom decembra u hotelu MOGREN u Budvi, nastavljena je na najbolji način i ove godine, peti put za redom, zahvaljujući plodnoj saradnji, organizatoru NIP ART PRESS iz Budve i HG BUDVANSKA RIVIJERA.  Upravo zog toga, renomirani budvanski hotel MOGREN i ovoga puta u okviru međunarodne Likovne kolonije, okupio je deset poznatih umjetnika medju kojima su: MIKI RADULOVIĆ, NIKICA RAIČEVIĆ – DACO, MIŠO VEMIĆ I RADE VUJAČIĆ iz Crne Gore, VLADAN TERZIĆ IZ Srbije, TANJA PIKULA,  JELENA GLOGOVAC i ZDRAVKO KRULJ  iz Republike Srpske, SANJA DJUROVIĆ – VUJIĆ iz B i H, MARIJA GAŠABELIJU i MUSTAFA ARAPI iz Albanije.

Veliki inprovizovani atelje sa slikarima, štafelajima, platnima i raznim bojama i drugim potrebnim materijalom, svojevrsno je mjesto druženja i stvaranja, ali i jedinstvene energije, duha, pričanja, razmjene iskustava među kolegama, ali i smijehu, koji godi svima.

Svi učesniici Likovne kolonije kako ističu, jako su zadovoljni domaćinskim odnosom uprave hotela Mogren i kompanije Budvanska rivijera, kao i odličnom organizacijom, organizatora Kolonije, novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA i njegovog Art pressa.

Ovdje je sve besprekorno organizovano i svi umjetnici, osjećaju se odlično, kazala je akademmska slikarka JELENA GLOGOVAC iz Gacka u Republici Srpskoj, Ona posebno ističe odličan izbot slikara iz regiona i pozitivnu energiju kod učesnika Kolonije.

Riječi hvale, upućuju i MARIJANA GAŠABELIJU I MUSTAFA ARAPI, slikari iz  Tirane u Albaniji, smatrajući, da je ovo najbolje organizovana kulturna smotra, u kojoj su učestvovali do sada. Jako smo zadovoljni i u Albaniju nosimo najljepše uspomene iz Crne Gore, kazali su oni.

Pričali su mi o Rankovim kolonijama sve najbolje, ali sam se ubijedio da su te priče tačne i opravdane, saopštio je pored ostalog, akademski slikar ZDRAVKO KRULJ  iz Banja Luke.

Pozitivne utiske imaju i ostali učesnici međunarodne Likovne kolonije, sa željom, da se ponoovo nadju u ovom sastavu i predivnom ambijentu, koji se pamti.  

Peta međunarodna LIKOVNA KOLONIJA u hotelu Mogren u Budvi, biće završena u srijedu, 20. decembra u 19 sati, organizovanjem zajedničke izložbe slika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − four =