Hotel Adria – Otvorena izložba skulptura Radojice LabovićaU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA,  u prisustvu velikog broja ljubitelja umjetnosti, otvorena je izložba skulptura RADOJICE LABOVIĆA iz Budve.

Umjetnik se predstavio sa 12 radova, pod nazivom “Ego i drvo”, koje su urađene uglavnom u drvetu masline.

Radojičine sculpture odišu modernizmom, te sa svojevrsnim elementima nadrealizma i egzistencijalizma, simbolima pred sobom imamo značajan opus umjetničkih djela  u raznolikim oblicima masline i bukve, linijama života čovjeka, njegovog fizičkog tijela, duše i iracionalnog svijeta njegoovog podsaznanja, kazala je otvarajući izložbu skulptura DUŠICA LABOVIĆ, profesorica filozofije i književnica, inače kćerka autora izložbe.

Njegove sculpture su, druga strana ljudske realnosti, ona, iz koje Ego iskače iz drveta i pretače se u ljepotu vječne forme, kazala je pored ostalog ona.

Radojica Labović je rodjen 1953. godine u Andrijevici. Školovao se u Ivangradu i Podgorici. Više od 40 godina živi i stvara u Budvi, a kao Slobodan umjetnik, do sada je uradio više od 200 skulptura, saopštio je organizator izložbe, budvanski ART PRESS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + one =