Državno takmičenje recitatora

VII Državna smotra recitatora Crne Gore biće održana u četvrtak, 06. oktobra 2022. godine u JU Centar za kulturu Berane.
Na ovoj manifestaciji u Beranama, predstaviće se pobjednici opštinskih smotri recitatora iz svih crnogorskih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola i govoriti najljepše stihove koje su odabrali. Takmičenje se odvija u tri uzrastom određene kategorije.

U Berane iz Budve idu pobjednici 44. Opštinskog takmičenja održanog u maju i njihovi mentori. Iz našeg grada predstaviće se recitatori sve tri kategorije, a to su: u kategoriji od prvog do petog razreda LANA MIKOVIĆ, učenica drugog razreda Druge osnovne škole sa recitacijom „Ljubavna pesma“ Milovana Danojlića, pod mentorstvom učiteljice Svetlane Popović; zatim, u kategoriji od šestog do devetog razreda DARIJA MEDIGOVIĆ, učenica sedmog razreda OŠ Mirko Srzentić sa recitacijom „Običnim rečima rečeno“ autorke Biljane Stanojević, pod mentorstvom profesorice Mirjane Dajičić i u srednjoškolskoj kategoriji MARKO KOSTIĆ, učenik trećeg razreda SMŠ Danilo Kiš sa recitacijom „Stražilovo“ autora Miloša Crnjanskog, a pod mentorstvom profesorice Milice Vuković.

Ova manifestacija njeguje pjesništvo, zajedništvo, literaturu, kulturu govora i umjetničko kazivanje poezije i povezuje mlade talentovane ljude iz Crne Gore na najljepši mogući način.
Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Berane, a projekat je sufinansiran i od Ministarstva kulture i medija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − fourteen =