Budva, Citadela – Koncert „Ritmico“

 

JU Muzeji i galerije Budve

 
 

U poneđeljak, 17. avgusta 2015. godine, na Citadeli, u Starom gradu održan je koncert „Ritmico“, dua gitara Srđan Bulatović-Darko Nikčević. Pored dua gitara, na koncertu su učestvovali bubnjar Predrag Lazović, violinista Vili Ferdinandi, flautista Boris Nikčević i bas gitarista Davor Novak.

 

Ucesnici koncerta Ritmico
Budva, Citadela

Srdjan Bulatovic
Srđan Bulatović, gitara

Darko Nikcevic
Darko Nikčević, gitara

Predrag Lazovic
Predrag Lazović, bubnjevi

Vili Ferdinandi
Vili Ferdinandi, violina

Boris Nikcevic
Boris Nikčević, flauta

Davor Novak
Davor Novak, bas gitara

 

Na koncertu su premijerno izvedene kompozicije sa kompakt diska “Ritmico”, koji je izašao u martu ove godine. Album “Ritmico” predstavlja instrumentalnu muziku, autora Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića.

Koncert je počeo kompozicijom “Još ne sviće”, a u nastavku su izvedene sljedeće numere: “Ritmiko”, “Pod gorom”, “Ljubav”, “Vrsuta”, “Igra”, “Snovi”, “Livada”, “Maris”, “Tekla voda na valove”, “Poljem se vija”, “Energija”, “Fistanlija”, “Matija”, “Ponoć”, “Vita jela”, “Dunja”, “Slavic perpetuum mobile” i “Poskoči”. Na kraju koncerta na zahtjev oduševljene publike izvedena je kompozicija “Vrela voda na valove”. Najveći broj kompozicija je inspirisan crnogorskom narodnom muzikom, prisutna je i muzika Balkana, a kod nekih je značajan uticaj rok muzike.

Album “Ritmico” je novi, pa je sasvim razumljivo što ne možemo da vam putem video zapisa prikažemo snimak kompletnog koncerta. Uvjereni smo, da će čak i ovaj fragmentarni video zapis biti dovoljan da uživate i donesete čvrstu odluku da prvom prilikom pośetite njihov koncert.

 

 

Organizatori koncerta, JU Muzeji i galerije Budve zaslužuju sve pohvale, jer je zaista bilo zadovoljstvo provesti veče u predivnom ambijentu Citadele, uz izvanredno izvođenje kompozicija čiji će ritam pośetioci još dugo ośećati i pamtiti.

 

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5