Bečići – Otvorena samostalna izložba slika Nedeljka Simanića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je  samostalna izložba slika NEDELJKA  SIMANIĆA iz Kotora, pod nazivom “MORE I GRADOVI”.

Umjetnik se ljubiteljima umjetnosti predstavio, sa 15 slika galerijskog  formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, pretežno sa motivima  iz Boke i Crnogorskog  primorja.

Za slikara Nedjeljka Simanića, slikanje je prije svega, oblik ispoljavanja životnih radosti, način da se svijet skupljen u vizuelnom iskustvu pretoči na platno specifičnim jezikom boje, linije i forme, kazala je otvvarajući njegovu izložbu, Aleksandra Kapetanović, arhitektica-knzervatorka iz Kotora. Izložene slike umjetnika su posebno značajne, jer ukazuju na ljepotu i vrijednost predjela koje vidimo i mi koji tu živimo i onih, koji kroz ove predjele prolaze. Ljepotu, koju smo u obavezi da, kako bi nastavila da bude inspiracija za buduće generacije i umjetnike, kazala je pored ostalog Aleksandra Kapetanović.  

Simanić se slikarstvom bavi već 30 godina, a za to vrijeme, naslikao je preko 1.000 radova, koji se nalaze uglavnom u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Samostalnu izložbu Nedeljka Simanića iz Kotora, u galeriji QUEEN u Bečićima, biće otvorena do 2. maja, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =