Bečići – Otvorena samostalna izložba slika Jelene Đurašković

 

Queen of Montenegro - Becici - znak

 
 

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u srijedu 22. aprila 2015.godine otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke Jelene Đurašković iz Budve.

Jelena Đurašković je rođena 1990. godine u Beogradu. Diplomirala je 2014. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, smjer slikarstvo u klasi profesora Dragana Karadžića. Studijski je boravila u Turskoj 2013/14 godine, a do sada je imala jednu samostalnu i desetak kolektivnih izložbi. Živi u Budvi i na Cetinju, gdje pohađa magistarske studije na Fakultetu likovnih umjetnosti.

Jako se radujem, što je ovo prva samostalna izložba mlade i talentovane akademske slikarke Jelene Đurašković pred svojim sugrađanima u Budvi, kazao je u ime organizatora, rukovodilac galerije „QUEEN“ u Bečićima, novinar i publiciista Ranko Pavićević. Naš cilj je, pored afirmacije vrhunske umjetnosti u našoj galeriji i afirmacija mladih i talentovanih umjetnika iz Crne Gore, kao što je naša sugrađanka, kazao je Pavićević.

Samostalnu izložbu slika akademske slikarke Jelene Đurašković u galeriji hotela Queen of Montenegro, otvorila je Marija Mihaliček, istoričarka umjetnosti iz Kotora.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 1

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 2

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 3

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 4

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 5

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 6

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 7

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 8

Becici - Izlozba Jelene Đurašković - 9