Ženska vokalna grupa “Harmonija” – “Koncert svome gradu”

11. juna 2011. godine, Ženska vokalna grupa “Harmonija” priredila je zabavno veče pod nazivom KONCERT “SVOME GRADU”. Koncert je održan u Modernoj galeriji u Starom gradu. Veče je počelo nastupom “Harmonije” izvođenjem pjesme “Budva u srcu ” od M. Pajović.

Ženska vokalna grupa “Harmonija”

Voditeljka programa Dušanka Bašić pozdravila je veliki broj prisutnih i upoznala ih sa bogatim programom koji su pripremile članice grupe Harmonija sa svojim gostima.

Dušanka Bašić

Klavirska saradnja mr Oleksij Molčanov.

Mr Oleksij Molčanov

       U prvom bloku Harmonija je izvela pjesme “Aleluja” i “Ave Marija” od M. Pajović, a nakon toga je nastupio kvartet truba: Stefan Knežević, Dragana Kovačević, Stefan Labović, i Nikola Vasović. Izveli su “Trijumfalni marš” od G. Verdija. Izvođači su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klase prof. Momira Petričevića.

Stefan Knežević, Dragana Kovačević, Stefan Labović i Nikola Vasović

       U drugom nastupu Harmonija je izvela sljedeće numere: G. Paisiello – “Chi vuol la zingarella”, G. Smetana – “O ti lijepo proljećno doba”, M. Pajović – “Habanera”.

Mirjana Pajović

Katarina Popović

       Gitarista Matija Mitrović izveo je kompoziciju Sonata u C- duru I stav od A. Diabelli. Matija je učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klasi prof. Pavela Aksamita.

Matija Mitrović

       U narednom bloku izvedene su pjesme od V. Novaka – “Molitva za tebe” i od M. Pajović – “Ljubav je pjesma” i “Gdje ste širuni”.

Vesna Milović

Jadranka Uzelac

       Trio truba u sastavu Stefan Labović, Dragana Kovačević i Stefan Knežević izveli su kompoziciju “It was a lover and his lasse” – T. Morley.

Stefan Labović, Dragana Kovačević i Stefan Knežević

       Nakon tria truba izvedene su pjesme: “Yesterday” – J. Lenon & P. McCartney i “Djevojko mala” – N. Gregović.

Marija Lazarević

Biserka Bogović

       Solo sopran Marija Žiželjeva, učenica Škole za osnovno muzičko vaspitanje u klasi nastavnice M. Pajović otpjevala je pjesmu “Singing in the rain” – N. H. Brown.

Marija Žiželjeva

      U završnom bloku izvedene su pjesme: Tradicionalna – “Još ne sviće rujna zora”, “Pade cvijetak narandže” – Muzička obrada M. Pajović i “Nad morem se Lovćen nadvio” – R. Mudrinić i M. Pajović.

Marija Šumić

Marijana Mitrović

       Stihove iz pjesme koju je akademik Čedo Vuković posvetio Ženskoj vokalnoj grupi “Harmonija” recitovao je Dušan Nikolić.

Dušan Nikolić

       Bilo je ovo još jedno divno veče u nizu mnogih koje je Ženska vokalna grupa “Harmonija” poklonila svome gradu. Ljubitelji Harmonije ispunili su prostor Moderne galerije i burnim aplauzima su zahvalili na ovim i svim dosadašnjim divnim trenucima koje su im podarile članice ove grupe.

 

POGLEDAJTE DIO KONCERTA KOJI
JE HARMONIJA PRIREDILA SVOME GRADU