Vuković: Proslava Dana škole je radost susreta i uspomena


U amfiteatru škole danas je održana centralna proslava povodom obilježavanja 44 godine od osnivanja SMŠ Danilo Kiš.

Foto: Portal RTV Budva/ J.M.

Amfiteatar je danas je bio mali da primi sve đake, bivše i sadašnje profesore, bivše učenike i zvanice koju su sa posebnim emocijama i ushićenjem pratili prigodan program.

Školski hor predvođen Ivom Ćulafić na početku je izveo himnu nakon koje se prisutnima obratio Krsto Vuković, v.d. direktora SMŠ Danilo Kiš.

“Godišnjica škole je velika radost za sve. Radost susreta i uspomena. Četrdesetčetvrta godišnjica je i velika odgovornost, prije svega naša odgovornost prema onima koji su radili prije nas koji su sebe izgrađivali i ugrađivali u ovaj prostor i davali se nesebično brojnim generacijama mladih ljudi, ali i prema onim generacijama koje dolaze. Nikada nećemo zanemariti brigu o kvalitetu vaspitno obrazovnog rada i daćemo sve od sebe u procesu korišćenja mogućnosti škole svih kapaciteta i energije nastvnika oslanjajući se na sve ono najbolje što imamo”, kazao je Vuković, pored ostalog, u svom govoru.

Video: Portal RTV Budva

Učenici su ovom prilikom zajedno sa svojim profesorima osmislili sadržajan program.

Izveden je prigodan recital o Kišu, o traganju za životnim putevima, bilo je pjesme i čitanja poezije, obraćanja nekadašnjih učenika ove škole. Predstavljena je i krakta video hronologija debatnog kluba koji ove godine obilježava 25 godina postojanja.

U posebnom dijelu svečanosti nagrađeni su istaknuti učenici u raznim oblastima, zatim zaslužni profesori i pojedinci koji su pomogli rad škole.

Zahvalnicu za doprinos radu škole primio je i predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Publici se obratio i generalni sekretar Unije srednjoškolaca Crne Gore Vladimir Perazić koji je kazao da će se i dalje zalagati za bolje uslove u školama.

Na kraju svečanosti održan je i progodan koktel.

J.M.

Prilog preuzet u cjelosti sa: rtvbudva.me

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen + nine =