Sajam knjiga – Promocija zbornika dječijih radova “Ja protiv nasilja”


Završnog dana 16. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, u subotu 14. maja sa početkom u 13 časova, Narodna biblioteka Bdve i NVO Talas, Budva predstaviće zbornik dječijih radova “Ja protiv nasilja”. Zbornik literarnih i likovnih radova đece uredile su profesorice Zorica Joksimović i Sanja Pantović koje će ga i predstaviti, a nagrađeni učenici, đeca budvanskih osnovnih škola, pročitaće svoje radove. Promociju će voditi Stanka Stanojević.

U Uvodniku Zbornika nalazi se pjesma đečijeg pjesnika Velimira Ralevića, izbor likovnih radova napravila je Ana Bastać Martinović, a na naslovnoj strani nalazi se likovni rad Leile Šabotić, učenice JU Druga osnovna škola, Budva.

Nagrađeni su poetski i prozni radovi učenika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola: Andrej Huter, Staša Jabučanin, Danilo Mijatović, Zoja Zečević, Karolina Kopitović, Anđelina Janković, Anđela Krstajić, Petra Stanjević, Dunja Čarmaković, Julija Kadina, Teodora Matović i Anđela Vučković. Nagrađeni su i likovni radovi učenika u istim kategorijama: Vito Gregović, Đorđe Janković, Petra Radulović, Darija Konkova, Ajla Šabanić i Alisa Miheeva. Takođe, u Zborniku “Ja protiv nasilja” zastupljeni su i pohvaljene pjesme, priče i likovni radovi učenika budvanskih osnovnih škola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 2 =