Prezentovan program 29. festivala „Grad Theatre City Budva“

 

29. Festival Grad teatar

 
 

U četvrtak, 04. juna 2015. godine održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen program i vizuelni identitet ovogodišnjeg, 29. festivala „Grad Theatre City Budva“. Na konferenciji su govorili mr Blažo Radoman, v. d. direktora JU „Grad teatar“, Milena Lubarda Marojević, urednica muzičkog programa, Merin Smailagić, selektor likovnog programa i Svetlana Ivanović, urednik književnog programa.

 

Prezentovanje programa 29. Grad teatra

 

Blažo Radoman je govorio o osnovnim karakteristikama ovogodišnjeg Festivala sa posebnim osvrtom na program dramskog dijela. Kazao je, da je za izbor predstava za ovaj segment Festivala presudan bio kvalitet, kao i zastupljenost predstava sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Više u video zapisu.

 

Blažo Radoman

 

Muzički dio programa predstavila je Milena Lubarda Marojević. Program obuhvata pet koncerata, koji  žanrovski stoje na granici između klasičnog i modernog, između umjetničke i popularne muzike, naglasila je Milena Lubarda Marojević. Više u video zapisu.

 

Milena Lubarda Marojević

 

Selektor likovnog programa Merin Smailagić je kazao da je predviđeno šest izložbi na ovogodišnjem Festivalu. Poseban akcenat je dat izložbi Aleksandra Rafajlovića jer je on potomak freskopisaca i ikonopisaca Dimitrijevića – Rafailovića, jedanaestorice slikara iz pet generacija Bokokotorske slikarske škole. Više u video zapisu.

 

Merin Smailagić

 

Književni program festivala koji se tradicionalno održava na Trgu pjesnika, predstavila je Svetlana Ivanović. Novitet u ovom segmentu je to da će se pored poznatih imena književnosti, teorije književnosti i istorije umjetnosti, na Trgu pjesnika pojaviti autori čije stvaralaštvo nije književnost, ali koji vještim baratanjem jezikom prevazilaze okvire tekstopisanja zalazeći u sfere pisanja poezije, kazala je Svetlana Ivanović. Više u video zapisu.

 

Svetlana Ivanović

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS