Otvaranje izložbe Nikole Žigona

 

U galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, u subootu 15. septembra 2012. godine u 20 sati,  biće otvorena samostalna izložba slika, poznatog beogradskog akademskog slikara Nikole Žigona.

Žigon će se predstaviti sa 20 slika galerijskog formata u kombinovanoj tehnici i desetak crteža, iz ciklusa Moonlight mile. Do sada je imao 25 samostalnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji i Njemačkoj, a ekskluzivni je član Prom galerije u Minhenu, od 2002. godine, saopšštio je organizator izložbe i rukovodilac galerije „Queen“ u Bečićima Ranko Pavićević.

Pri rešavanju složenih pitanja u slikarstvu, Nikola Žigon se često služi eksperimentima. Igrajući se formom i materijom, on ima posebne izvedbe, smjelo tražeći najadekvatnije rešenje, kazala je u katalogu za izložbu o Žigonovom slikarstvu, istoričarka umjetnosti iz Beograda Zorica B. Djordjević.  Ona ističe, da ovog umjetnika, sa pravom možemo predstaviti, kao avangardnog, jer sa njim, savremeno srpsko slikarstvo, ulazi u novu etapu razvoja, za koju je karakteristično, traženje novog i progresivnog.
Izložba slika beogradskog akademskog slikara Nikole Žigona, biće otvorena u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, do 4. oktobra.