Off program Grada teatra posvećen mladim budvanskim muzičarima

 

U srijedu, 17. avgusta, u crkvi Santa Marija u Starom gradu, kao dio off programa muzičkog dijela festivala „Grad teatar“ održan je koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva.

I ove godine JU “Grad teatar” omogućila je mladim budvanskim muzičarima da prikažu dio svog talenta i znanja pred pravom festivalskom publikom.

Na koncertu su nastupili: Hana Kurtović, flauta, Uroš Rabrenović, gitara, Mila Gavrilović, gitara, Mihailo Kovriha, klavir, Petar Marojević, klavir, Ksenija Tajić, gitara, Pavle Stanjević, gitara, Petra Radulović, klavir, Nemanja Radulović, klavir, Vasilije Hadžić, violina, Jelena Divanović, klavir, Helena Stojković, gitara, Dana Adžić, truba, Marko Negić, truba, Ana Pavlović, truba, Marko Minić, truba i Milica Radović, solo pjevanje.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve Milica Radoman je jako srećna što su djeca imala priliku da nastupe na festivalu Grad teatar i dodala da je to velika čast za školu.

“Ovo su djeca iz Budve koja posjećuju festival “Grad teatar” i jako je važno da i oni budu dio njega. Vidim da je svima njima ovaj koncert bio vrlo značajan. Na koncertu je nastupio mali broj odabranih učenika koji već imaju veliko iskustvo sa nastupima, oni su prezadovoljni i značajno je da nastupaju što više. U Santa Mariju i ja odmalena dolazim na koncerte, divno je svirati ovdje i divno je što djeca iz Budve imaju priliku da sviraju ovdje. Ovo je njihov grad, ovo su njihove ulice i trgovi. Sjajno je što oni mogu da koriste ove prostore za svoje nastupe, a u ovim situacijama i oni shvate koliko je vrijedno ovo što rade”, kazala je Radoman.

Ovim koncertom je zvanično završen muzički program XXXVI festivala “Grad teatar”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 5 =