Narodna biblioteka Budve – Program proslave Dana opštine Budva 2023


Povodom proslave Dana opštine Budva JU Narodna biblioteka Budve organizuje niz programa počev od 7. novembra zaključno sa 22. novembrom.
U utorak, 7. novembra u 18 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba Stare razglednice Budve autorke Ane Zelinske a iz kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi, koju će otvoriti Arsen Melitonjan i autorka Ana Zelinska, dok će sa ruskog prevoditi književnica Elena Zelinska. Iste večeri, na istom mjestu, u 20 časova biće predstavljena knjiga Istorija Paštrovića autora Sima S. Armenka o kojoj će govoriti akademik Siniša Jelušić, književnik i izdavač Nikola Malović i autor.

U četvrtak, 9. novembra u 20 sati predstavićemo novu knjigu poezije Miša Gaćinovića pod nazivom Hodim snen… Sjen… koju je objavila Narodna biblioteka Budve. O knjizi će u holu Akademije znanja govoriti prof. dr Milena Radović Savić, recenzenkinja, i autor.
(Po)etike(te) jednog vremena, knjiga novinara i publiciste Ranka Pavićevića, koju je takođe objabila Narodna biblioteka Budve, biće predstavljena u srijedu, 15. novembra u 20 časova takođe u holu, a o knjizi će govoriti doc. dr Predrag Zenović i autor.

Proslava Dana opštine Budva na istom mjestu nastavlja programom u petak, 17. novembra u 20 časova kada će biti upriličena promocija zbirke poezije O trenutku. U trenucima. autora Milana Stanišića. O poetskom prvijencu Stanišića koji je objavila budvanska Biblioteka govoriće urednica i recenzentkinja mr Natalija Đaletić, kao i aotor.
U ponedjeljak, 20. novembra sa početkom u 18 časova predstavićemo ovogodišnji zbornik dječijih radova Stop nasilju! koji su priredile profesorice Zorica Joksimović i Sanja Pantović, dok će djeca, autori radova, čitati svoje tekstove.
Posljednjeg dana proslave, kao centralni događaj upravo na Dan opštine Budva, u srijedu 22. novembra u 18 časova predstavićemo Srednjovjekovni statut grada Budve priređivača prof. dr Žike Bujuklića. O ovoj važnoj knjizi za istoriju grada govoriće dr Katarina Mitrović, prevodilac, i autor, prof. dr Žika Bujuklić. Ovim programom biće okončana proslava Dana opštine Budva 2023. u organizaciji Narodne biblioteke Budve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 15 =