Moderna galerija – Otvorena izložba slika Kemala Ramujkića

 

Moderna galerija Budva

 
 

U Modernoj galeriji u Budvi, u petak 26. septembra 2014. godine, otvorena je izložba slika akademskog slikara Kemala Ramujkića. Izložene su slike sa motivima paštrovskih i bokeljskih kuća, a potiču iz ciklusa „Kuće“.

 

Otvaranje izlozbe

 

Kemal Ramujkić rođen je 1947. godine u Podgorici. Završio  srednju umjetničku školu u Herceg Novom 1966. godine. Akademiju za likovne umjetnosti u Beogradu završio 1971. godine, a postdiplomske studije na istoj akademiji 1973. godine. Redovni profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za predmete crtanja i slikanja. Od 2005. godine je gostujući profesor na The Animation Workshop School u Viborgu, u Danskoj. Šef departmana za likovnu umjetnost na Državnom univerzitetu Novi Pazar. Već 30 godina stvara u ateljeu na Adi Ciganliji i u tom periodu je imao 55 samostalnih a učestvovao na preko 350 kolektivnih izložbi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

 

Kemal Ramujkic

 

Izložbu je otvorila Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti. “Imaginarni pejzaži sa kamenim kućama oplemenjeni sa bršljanom, cvijećem i čempresima čine tematsku srž ove izložbe, odnosno ovog ciklusa. Motiv stare kamene kuće nosi kompleksnu simboliku povratka istinskim vrijednostima tj. povratka emociji, osjećaju kao imanentnim elementima ljudskog bića”, kazala je Lucija Đurašković. Više u video zapisu.

 

Lucija Djuraskovic

 

VIDEO ZAPIS SA OTVARANJA IZLOŽBE

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 1

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 2

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 3

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 4

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 5

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 6

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 7

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 8

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 9

Budva - Izlozba Kemala Ramujkica - 10

 

POSJETIOCI NA OTVARANJU IZLOŽBE

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3