Moderna galerija – Otvorena izložba skulptura „Vilinski krugovi“ Balše Kalača

 

JU Muzeji i galerije Budve

 
 

U poneđeljak, 16. novembra 2015. godine, u budvanskoj Modernoj galeriji otvorena je izložba skulptura Balše Kalača, pod nazivom „Vilinski krugovi“.

 

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 1

 

U ime organizatora izložbe JU Muzeji i galerije Budve, prisutnima se obratila Danijela Božović, a izložbu je otvorio pijanista Novak Pavličić izvođenjem numera na klaviru.

 

 

Balša Kalač, rođen 19. 9. 1986. godine u Baru. Osnovne studije završio u Beogradu na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti 2009. godine u klasi profesora Đorđija Crnčevića. Specijalizaciju za kamen završio je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2015. u klasi profesora Mr. Predraga Milačića na Odsjeku za vajarasto. Učestvovao na Teratoriji u Kikindi. Učesnik Mileševske kolonije u Prijepolju 2014. Učesnik Međunarodnog simpozijuma za kamen u Prilepu, Makedonija 2015. Izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama.

 

Moderna galerija Budva - Balsa Kalac

 

…”Materijal u kome Balša stvara je kamen, što je njegov prirodan i urođen izbor, jer potiče iz iste sredine u kojoj je autor rastao i sazrijevao. Interesantnim kombinacijama različitih vrsta kamena, razuđenim formama, spletom grubih i glatko izvajanih površina on istovremeno postiže nevjerovatne kontraste, svedenost i kompozicijsku dramatičnost, dokazujući da na taj način inteligentno vlada ovim plemenitim materijalom”…. dio teksta iz kataloga, Miloš Živanović arheolog.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 2

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 3

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 4

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 5

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 6

Moderna galerija Budva - Izlozba skulptura Balse Kalaca - 7

 

POŚETIOCI NA IZLOŽBI

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5

Posjetioci - 6