Moderna galerija – Koncert „Opus Prenatum” – djelo kompozitora Vladimira Martinova

 

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u subotu 28. 1. 2023. godine sa početkom u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće upriličen koncert pod nazivom „Opus Prenatum” – djelo kompozitora Vladimira Martinova. Rekonstrukciju djela ce izvjesti Egor Lebedev – klavir, Hermes Zigot (Hermes Zygott) – kristalne zdjele.

Egor Lebedev je mladi reditelj i muzičar, sve što radi je eksperiment da pronađe nešto novo. Poslednjih godina iscenirao je mnogo predstava i snimio jedan igrani film.

Hermes Zigot (Hermes Zygott) je slikar, muzičar, umjetnik performansa i instalacija.  Frontmen muzičko-poetskog projekta „Hermes’brothers”. Godine 2007. upoznao je kompozitora i filozofa Vladimira Martinova. Poslije dva zajednička putovanja na Tibet, Vladimir Martinov je 2013. godine napisao djelo „Opus Prenatum”, za kristalne zdjele, solo sopran i gudački ansambl antičke muzike Moskovske filharmonije „Opust Posth”, gdje je Hermes Zigot svirao na kristalnim zdjelama.  Predstave su održane u maloj sali Moskovskog konzervatorijuma, u Novogolutvinskom manastiru Svete Trojice, po projektu Platforma Kirila Serebrinikova.

Hermes je sarađivao sa Olegom Kulikom, ruskim konceptualnim umjetnikom, koji je svojevremeno u Budvi održao performans u sklopu umjetničkog programa Grada Teatra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × five =