Hotel “Mogren” – Otvorena zajednička izložba slika, učesnika treće međunarodne Likovne kolonije

 

Nakon desetodnevnog stvaranja i druženja, u hotelu “Mogren” u Budvi, 20. decembra 2016. godine, otvorena je zajednička izložba slika, učesnika treće međunarodne Likovne  kolonije, koju su organizovali, NIP ART PRESS i HG BUDVANSKA RIIVIJERA.

U predivnom ambijentu, u blizini mora i Starog budvanskog grada, u Likovnoj koloniji su stvarali svoja djela, poznati akademski slikari iz Crne Gore, Srbije, Njemačke i Turske: Katarina Đorđević, Mile Šaula, Luka Dedić i Mišo Filipovac iz Srbije, Gabriela Shaffarzik iz Njemačke, Ethem Bajmak iz Turske, Nikica Raičević, Mišo Vemić i Mirsad Đurđević iz Crne Gore.

  • Bili su ovo nezaboravni dani druženja i stvaranja, sa besprekornom organizacijom i domaćinskim odnosom ART PRESS-a i Budvanske rivijere, koji već treću godinu za redom u hotelu “Mogren”, sprovode veoma značajnu misiju kulture, od značaja i za Budvu i Crnu Goru uopšte, kazala je otvarajući zajedničku izložnu od 18 radova, nastalih u Koloniji, Katarina Đorđević, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Nišu. Na ovaj način, zahvaljujući odličnoj ideji Ranka Pavićevića, organizatora ovih kulturnih projekata sa slikarima, Budva ponovo postaje, ne samo centar turizma, već i kulture i slikara, koji uvjek rado dođu na lijepo Crnogorsko primorje, kazala je Katarina Đorđević.

Slikarka Gabriela Shaffarzik iz Njemačke ističe, da nema riječi, koliko je srećna zbog boravka u Likovnoj koloniji u Budvi.  – Stari budvanski grad, to plavetnilo neba i mora, kojega nema niđe kao ođe su bili jako inspirativni za rad na slikama, ali i šetnju, druženje, razmjenu iskustava sa kolegama i  uživanje, koje nikada neću zaboraviti, kazala je ona. 

Bilo je ovo predivno i nezaboravno životno iskustvo, koje nikada neću zaboraviti, izjavio je akademski slikar iz Beograda Mile Šaula. Uživao sam u radu, odličnoj organizaciji projekta, ali i druženju sa kolegama slikarima sa raznih meridijana, što me je učinilo značajno bogatijim, rekao je Šaula.

  • Teško je opisati prelijepe dane provedene u Likovnoj koloniji u hotelu “Mogren” u Budvi. To treba doživjeti i pamtiti. Volio bih, da se za mjesec dana, nadjemo ponovo, da živimo i sanjamo prelijepe trenutke druženja i stvaranja u drevnoj i lijepoj Budvi, kazao je poznati crnogorski slikar Nikica – Daco Raičević.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 2 =