Hotel “Adria” – Otvorena izložba slika Ivane BabićU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, u prisustvu velikog broja ljubitelja umjetnosti, otvorena je  samostalna izložba slika IVANE BABIĆ, slikarke iz Budve.

Umjetnica se predstavila  sa 20 radova galerijskog formata, rađenih u tehnici akrilik na platnu.

Ivanina misao i senzibilitet, okrenuti su ispitivanju onih tajanstvenih, ili pak vidnih pojava koje se tiču prostora Budve i njegovih suštinskih vrijednosti. Koliko je to plemenit, a ujedno možada  i najteži put, pokazuju i motive Ivaninih slika koje ukazuju na ono najznačajnije i najdragocjenije u samom biću Budve i njene veličanstvene prirode. Kako odbraniti ljepotu, kazala je, govoreći o Ivaninim slikama, mr ZORICA ČUBROVIĆ, arhitekta i konzerator u Zavodu za zaštitu spomenika culture u Kotoru.

Ivanine slike odražavaju zato i nemoć predjela da zadrži svoj iskonski izraz, utisnut u trenucima harmonije dostupne čulima, kazala je ona.  One su slike duboko doživljenog prostora i idiličnog vremena, djetinjstva u kome su se prelamali odrazi bića ovoga grada. Oni su zauvijek označili dječiju ličnost, ali i duh umjetnika čije slike imamo pred  očima, kazala je pored ostalog gospođa  Zorica Čubrović.

Ivana Babić je rođena u Sarajevu 1984. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Budvi, a Arhitektonski fakultet u Podgorici.  Kao studentkinja, nagrađena je i za izuzetan uspjeh, a dobitnica je i nagrade “19-ti decembar” grada Podgorice, za najboljeg studenta arhitekture za 2006. godinu.

Do sada je imala šest zajedničih i  pet samostalnih  izložbi, u Budvi, Petrovcu, Podgorici, Kotoru i Herceg Novom.

Samostalnu izložbu Ivane Babić u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biće otvorena do 25. maja, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − fifteen =