Grad teatar – Predstava „Sutra (ni)je novi dan“

 

Grad teatar 2013 - 445

 
 
30.07.2013.

GRAD TEATAR BUDVA

 

Exit teatar, Zagreb

Ivica Boban i glumci

SJUTRA (NI)JE NOVI DAN

 
 

U poneđeljak, 29. jula 2013. godine, na sceni između crkava izvedena je predstava „Sutra (ni)je novi dan“ Exit teatra iz Zagreba. Predstava je autorski projekat Ivice Bobana i glumaca.

 

Predstava Sutra nije novi dan - 1

Predstava Sutra nije novi dan - 2

Predstava Sutra nije novi dan - 3

 
GLUMCI:

Iskra Jirsak

Zoran Pribičević

Mirela Videk

 

Predstava Sutra nije novi dan - 4

Predstava Sutra nije novi dan - 5

 

O PREDSTAVI

“SUTRA (NI) JE NOVI DAN! je predstava o nizu naših problema, konflikata  i dilema, otkačena  i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare!

Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca – Iskru Jirsak, Zorana Pribičevića i Mirelu Videk u predstavi Sutra( ni) je novi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi  transformiraju u niz različitih likova i karaktera iz našega grada.  Vidjet ćete ih  – do grla u problemima, u suludim situacijama  i interakcijama,  sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da čujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne priče… jer i vas se tiču.

U dva sata virtuozne turbo igre  – oni će vam pričati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoći i čežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematične stvarnosti koju živimo i načina kako bježimo od nje…“

 

Predstava Sutra nije novi dan - 6

Predstava Sutra nije novi dan - 7

Predstava Sutra nije novi dan - 8

 

„Predstava svjedoči o mladim ljudima  bez perspektive – bez posla, stana, i osnovnih egzistencijalnih uvjeta, zrelim ljudima opterećenim kreditima, otkazima, neimaštinom i raspadanjem obitelji i o starcima s bijednim mirovinama, suočenim  s bolesti i blizinom smrti: Želimir je klinac iz kvarta. Odrastao je bez roditelja u domu i sada preživljava tako što krade po tramvajima, bavi se džeparenjem.  Krešo je zapustio studij zbog teških obiteljskih i životnih prilika i postao ovisnik o kompjuterskim igricama, Laki, njegov prijatelj iz škole postao je iz kompleksa manje vrijednosti ovisnik o teretani, vježbanju, steroidima i ženama, Vanesa, janjevka iz Dubrave radi na štandu i ima od djetinjstva problema s agresivnošću, njena prijateljica Miki, prazninu u puni kao “šaptačica muškaraca” i nimfomanka, a duboko u sebi čezne za pravim odnosom, toplinom i ljubavi, dementni stari Slavko,umirovljeni profesor skuplja boce kako bi bio koristan i “jer svaka kuna dobro dođe”, a njegovoj ženi Slavici postalo je preteško i želi da se sutra više ne probudi, Anita Slavkova i Slavičina unuka je diplomirala farmaciju, ne može naći posao i nada se ljubavi s Krešom, Vinko, šljaker otpušten kao tehnološki višak, radi kao šljaker sve što mu ponude da prehrani ženu i djecu s kojima  živi u 20 kvadrata i bijesan je na državu i banke.“

Ivica Boban

 

Predstava Sutra nije novi dan - 9

Predstava Sutra nije novi dan - 10

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS