Grad teatar – Najava programa za utorak, 15. avgust

U utorak, 15. avgusta, na sceni Između crkava, sa početkom u 21 čas, premijerno će biti prikazana predstava “Radovan Treći” Dušana Kovačevića po dramatizaciji Vesne Radovanović, a u režiji Vita Taufera. Predstava nastaje na pedesetu godišnjicu pisanja teksta i koprodukcija je JUGrad teatraBudva i Narodnog pozorišta Sombor.

U riječi reditelja Vito Taufer je naglasio: „Dobre komedije su bolne. Kroz lica komedije gledamo i doživljavamo sami sebe, svoje životne situacije, svoje strahove, svoju sudbinu. Komične figure, na primer, pokušavaju da budu nešto što nisu. Ili u drugima gledaju nešto što ovi drugi nisu. Orgon u ‘Tartifu’ vidi svetog čoveka, a ne svinju i tako dalje… Mogućnost koju pruža pozorište, da se sa ugodne distance smejemo vlastitim velikim i malim glupostima i malim i velikim glupanima, velika je i korisna stvar i za društveno i za individualno zdravlje”.

Pored  Vita Taufera, reditelja  i Vesne Radovanović koja opotpisuje dramatizaciju,  autorski tim predstave čine i Lazar Bodroža, scenograf, Biljana Grgur, kostimografkinja, a originalnu muziku za predstavu komponuju Robert Pešut -Manjifiko i Aleksandar Pešut – Shatz.

U predstavi igraju: Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Marija Maša Labudović, Danica Grubački, Srđan Aleksić, Nemanja Bakić, Lazar Nikolić i Pavle Popović.

Predstava je na programskom repertoaru i 16, 17. i 18.  avgusta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − eight =