Bečići – Samostalna izložba Abaza Dizdarevića

 

Znak hotela Queen

 
 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, 5. juna 2013. godine, otvorena je samostalna izložba slika, crnogorskog umjetnika Abaza Dizdarevića iz Bijelog Polja. Izložba obuhvata slike i crteže galerijskog formata, novijeg datuma. Izložbu je otvorio slikar i likovni kritičar Slobodan – Bobo Slovinić.

 

Otvaranje izlozbe Abaza Dizdarevica

 

Abaz Dizdarević je rođen 21.05.1978. godine u Bijelom Polju. Završio Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002, gdje je i magistrirao 2010. godine. Do sada je imao 14 samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji i Turskoj. Učestvovao je na više likovnih kolonija i simpozijuma organizovanih u inostranstvu kao i na likovnim kolonijama i panel diskusijama u Crnoj Gori.

 

Abaz Dizdarevic na otvaranju izlozbe

 

U ime organizatora izložbe, preduzeća NIP ART-PRESS iz Budve, ljubiteljima likovne umjetnosti se obratio Ranko Pavićević, novinar i publicista iz Budve i rukovodilac galerije u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima.

 

Ranko Pavicevic na otvaranju izlozbe Abaza Dizdarevica

 

U uvodnom dijelu svog izlaganja, Slobodan Bobo Slovinić je upoznao prisutne sa biografskim podacima umjetnika, a nakon toga je govorio o njegovom umjetničkom stvaralaštvu.

 

Slobodan Bobo Slovinic

 

Dio izlaganja Slobodana Boba Slovinića sa otvaranja izložbe, kao i obraćanje autora, možete pogledati u narednom video zapisu.

 

Prikaz dijela izloženih crteža i slika Abaza Dizdarevića

Rad Abaza Dizdarevica - 1

Rad Abaza Dizdarevica - 2

Rad Abaza Dizdarevica - 3

Rad Abaza Dizdarevica - 4

Rad Abaza Dizdarevica - 5

Rad Abaza Dizdarevica - 6

Rad Abaza Dizdarevica - 7

 

Posjetioci izlozbe - 1

Posjetioci izlozbe - 2