Bečići – Otvorena samostalna izložba slika Nikole Kovačevića

 

Queen of Montenegro - Becici - znak

 
 

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, 23. juna 2015. godine otvorena je samostalna izložba slika, crnogorskog akademskog slikara Nikole Kovačevića, koji posljednjih 14 godina, živi i stvara u ParizuUmjetnik se ljubiteljima umjetnosti predstavio sa 15 slika velikog i galerijkog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu. Organizator izložbe je budvanski ART-PRESS.

 

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 2

 

Ljubitelje umjetnosti je pozdravio Ranko Pavićević, rukovodilac galerije Queen u Bečićima. Novinar i pisac Savo Gregović je otvorio izložbu i govorio o likovnom stvaralaštvu Nikole Kovačevića. Detaljno u video zapisu.

 

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 1

 

Nikola Kovačević je diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića, 1997. godine, a od 2.000-te godine, živi i stvara u Parizu. Do sada je imao, 15 samostalnih i 14 kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj, a dobitnik je i nekoliko nagrada iz domena likovne umjetnosti.

„Poezija njegove umjetnosti, mora da se vidi simbolično, kao prilika, ne samo vizuelna, već i primijetna emocija kompozicije“, kazao je pored ostalog, govoreći o slikarstvu  Nikole Kovačevića, likovni kritičar Miloš Pješčić.

 

Nikola Kovacevic

 

VIDEO ZAPIS OTVARANJA IZLOŽBE

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 3

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 4

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 5

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 6

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 7

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 8

Becici - Izlozba Nikole Kovacevica - 9

 

POŚETIOCI IZLOŽBE

Posjetioci izlozbe - 1

Posjetioci izlozbe - 2

Posjetioci izlozbe - 3

Posjetioci izlozbe - 4

Posjetioci izlozbe - 5

Posjetioci izlozbe - 6