Bečići – Otvorena samostalna izložba slika Milene Jovović

 

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke MILENE JOVOVIĆ iz Podgorice, koja se mnogobrojnoj publici, predstavila sa 15 radova galerijskog i većeg formata, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Dok posmatramo slike MILENE JOVOVIĆ, kao da posmatramo svjesni nedokučive umjetničke tajne, slike kao žive materije koja nastaje kao plod dubokog doživljaja mistike života obavijene prozaičnom atmosferom kroz koju pulsira neka tajnovita tuga i samoća u potrazi za radošću koja nas čeka, negdje u daljini vječnog, kazala je, otvarajući izložbu, istoričarka umjetnosti LUCIJA ĐURAŠKOVIĆ iz Budve. Stvaralački proces, kazala je ona, poima se kao prelaz, iz Nebića u Biće. I zaista, kako navodi  Foht: “kada bi nam pošlo za rukom da uhvatimo i fiksiramo onaj skok, onaj prelaz iz Nebića u Biće, otkrili bismo tajnu umjetnosti. Tu tajnu i njeno razotkrivanje, podarila nam je večeras Milena Jovović, kazala je pored ostalog,  istoričarka umjetnosti Lucija Đurašković.

MILENA JOVOVIĆ je završila Fakultet likovnih umjetnosti  na Cetinju 1998. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića. Do sada je imala, samostalne izložbe u: Veroni, Parizu, Beogradu, Podgorici, Kotoru, Herceg Novom  i Budvi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 2 =