Bečići – Otvorena samostalna izložba slika Ksenije Abakumove

 

Znak hotela Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, 01. novembra 2014. godine, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke Ksenije Abakumove iz Rusije.  Ona se predstavila sa 26 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu, uglavnom sa mootivima sa Crnogorskog primorja.

 

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 1

 

Otvarajući izložbu Ksenije Abakumove, pomoćnik ambasadora Ambasade Rusije u Crnoj Gori  Aleksandar Koševoj je pored ostalog rekao, da Abakumova  na svojim slikama dočarava ljepotu crnogorske prirode, zapanjujuće boje mora i vrhove rastuće do nebesa.  Umjetnica ima moć u vremenu i prostoru, da pomjeri gledaoca u blagoslovenu Bogom danu crnogorsku zemlju, kazao je pored ostaloga, pomoćnik ambasadora Rusije u Crnoj Gori  Alaksandar Koševoj.

Rukovodilac galerije u hotelu Queen of Montenegro  u Bečićima Ranko Pavićević je izrazio zadovoljstvo, što je ova galerija bila domaćin, većem broju ruskih akademskih slikara, koji su na najljepši način predstavili umjetnost i kulturu  Rusije u Crnoj Gori i s aopštio, da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Samostalna izložba ruske akademske slikare Ksenije Abakumove u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima,  trajaće do 15. novembra.

 

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 2

 

Ksenia AbakumovaAbakumova Ksenia je rođena u Moskvi, živi i stvara u Crnoj Gori. Godine 2004 završila je MGAHU (Moskovsko Državno Akademsko Umjetničko Učilište 1905 god.). Zatim, 2010 god. završava Nacionalni Institut Mode po specijalnosti „dizajn malih arhitekturnih oblika“. Član je profesionalnog Saveza slikara Rusije. Aktivno se bavi slikarstvom, grafikom, arhitekturnim dizajnom, a takođe dizajnom privatnih i društvenih enterijera. Stvralaštvo slikara je primjer produžavanja tradicije klasične škole slikarstva. Radovi slikara se nalaze u privatnim kolekcijama Rusije, Crne Gore, Francuske, Kanade, Irske.
Učestvovala je na više izložbi u Crnoj Gori i Rusiji.

Kontakt: abakumova_k@mail.ru

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 3

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 4

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 5

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 6

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 7

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 8

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 9

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 10

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 11

Izlozba Ksenije Abakumove u Becicima - 12