Akademija znanja – Izložba mozaika “Duša od kamena”

 

 

Akademija znanja Budva

 

 

Početkom septembra 2015. godine, u prostoru Akademije znanja otvorena je izložba mozaika pod nazivom “Duša od kamena”, autora Feha Mehovića.

 

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 1

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 2

 

Rođen 06.01.1955.godine u Beranama gdje nakon završene osnovne škole odlazi u srednju policijsku školu u Sremsku Kamenicu kod Novog Sada. Nakon završene srednje škole, Ministarstvo unutrašnjih poslova ga šalje na redovno školovanje na Vojnu akademiju kopnene vojske (VAKOV) 1977.godine u Beogradu i Sarajevu koju uspješno završava 1981.godine. U Ministarstvo unutrašnjih poslova je ostvario uspješnu karijeru obavljajući 16 dužnosti, sve do 2010. godine kada odlazi u penziju.

Ljubav prema slikarstvu je osjetio u osnovnoj školi kao najbolji slikar u generaciji, da bi aktivno počeo da slika od 1989.godine. Prvo počinje da slika ulje na platnu a zatim se trajno opredeljuje za slikarsku tehniku mozaika. Tokom aktivnog rada u policiji organizovao je dvije izložbe u saradnji sa svojim kolegama, da bi 2010. godine na sajmu umjetnina u Budvi imao svoju prvu samostalnu izložbu. Učestvovao je u grupnoj izložbi u Tivtu galerija (Buća), Porto Montenegru, Kotoru, Herceg Novom pod nazivom “Razlike koje nas spajaju” i “Kamen i voda”. Mozaici su urađeni od prirodnog kamena sa Bečićke i Kamenovo plaže.

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 3

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 4

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 5

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 6

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 7

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 8

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 9

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 10

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 11

Akademija znanja - Izlozba Feha Mehovica - 12