Održano muzičko- književno večeri pod nazivom “A opet… Možda su to samo sanje zaljubljenog”

 

JU Muzeji i galerije Budve u poneđeljak, 13. februara u 20 časova u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” organizovala je muzičko- književno veče pod nazivom “A opet… Možda su to samo sanje zaljubljenog” (pjesme, priče i basne).

Prisutne je ispred JU Muzeji i galerije Budve pozdravila Vasilisa Gagović, koja je najavila program.

Autori i učesnici su pesnikinja, publicistkinja i spisateljica za đecu Snježana Akrap Sušac, koja je ujedno i koordinatorka projekta u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve”, profesor Berislav Latković, novinar i publicist Dragan Popadić, profesorica književnosti, pjesnikinja i slikarka Ružica Lazarević. U muzičkom dijelu programa nastupila je Marina Dulović- profesorica klavira.  

Snježana Akrap-Sušac (rođena u Kotoru), pjesnikinja, prozaistkinja, spisateljica za djecu, publicistkinja. Više od tri decenije živi u Puli. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti. S Feodorom Grubaš Štifanić objavila je „Malu zb(i)rku priča”, koja je 2015. godine odabirom Ministarstva kulture Republike Hrvatske ušla u naslove kojima se predstavlja hrvatska dječja književnost na Sajmu dječije knjige u Bolonji. S istom autoricom objavila je zbirku pjesma i priča za djecu „Mic po mic”. Godine 2013. uredila je monografiju Strukovne škole Pula. Pjesničku zbirku „Žena posve obična” objavila je 2016. godine, knjigu za djecu „Mazilica” 2017., a zbirku kraćih priča „Znam gdje mi je mjesto” 2018. godine. Drugu zbirku kratkih priča „Snjeguljica ne jede jabuke” objavila je 2019. godine. Bavila se novinarskim radom, te pisala članke i reportaže za glasilo hrvatske manjine u Crnoj Gori „Hrvatski glasnik”. Režirala je nekoliko poetskih performansa koji su izvođeni u gradovima Istre i Boke, te kazališnu predstavu „Hrvatski bez muke” (prema motivima iz djela E. Ionesca i D. Harmsa).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − five =