46. Opštinsko takmičenje recitatora


JU Narodna biblioteka Budve organizuje 46.Opštinsko takmičenje recitatora u petak, 17. maja sa početkom u 18h u amfiteatru D 10 na Akademiji znanja. U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici četiri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole”, OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca i Međunarodni centar obrazovanja “Adriatik koledž”, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmiči se dvanaest recitatora;  zatim u kategoriji od šestog do devetog razreda takmiči se takođe dvanaest recitatora, dok će se u srednjoškolskoj kategoriji takmičiti šest recitatora. Izbor pjesme je slobodan ali mora biti prilagođen polu i uzrastu  djeteta, a vremensko ograničenje je tri minuta za učenike osnovnih  škola i četiri minuta za srednjoškolce.

Svečanost Smotre recitatora uljepšaće svojom programom učenici Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”,koji su pripremili prigodan program u čast 200 godina od rođenja Stefana Mitrova Ljubiše, diplomate i velikana pisane riječi.

Školski hor nižeg uzrasta predstaviće se himnom “Stefan Mitrov Ljubiša”, čiji je tekst i muziku napisala nedavno preminula profesorica Mirjana Pajović, a pod vođstvom dirigentice hora Laure Ivanović. Horski nastup  na klaviru pratiće Jelena Divanović.

Potom će učenici VIII i IX razreda izvesti predstavu „Stefan Mitrov Ljubiša”, koja predstavlja spoj tradicije i savremenosti naše Budve.Tekst za ovu predstavu napisala je profesorica Mirjana Dajičić. Škola “Stefan Mitrov Ljubiša” na ovaj način će ukazati poštovanje najstarijoj instituciji kulture Narodnoj biblioteci Budve koja ove godine obilježava jubilej, 160 godina trajanja.

U muzičkom dijelu programa – dok žiri u sastavu mr Gordana Ljubanović -predsjednik, Milica Đukić– član i Maja Simonović- član budu odlučivali o najboljima – nastupiće i učenici Škole za osnovno muzičko obrzovanje u Budvi, koji već godinama čine smotru recitatora bogatijom i ljepšom.

Nakon takmičarskog dijela predviđena je dodjela knjiga i Zahvalnica za učešće na recitatorskoj smotri svim učesnicima, a nakon proglašenja pobjednika, predsjednik žirija će nagrađenima  svih kategorija koji su osvojili prva tri mjesta uručiti nagrade. Pravo učešća na IX Državnoj smotri recitatora imaće prvonagrađeni iz svake kategorije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 − 1 =