Spomen dom „Crvena komuna“ – Promocija romana za đecu „Puh Đorđe i duhovi triftara“

 

 

 

JU Muzeji i galerije Budve je u srijedu 16. maja 2018. godine, sa početkom u18:00 časova u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu, organizovala promociju romana za đecu „Puh Đorđe i duhovi triftara“ autora Žarka Vučinića.

Knjiga „Puh Đorđe i duhovi triftara“ je drugi dio avanture o vragolastom puhu i njegovoj družini nakon uspjeha knjige „Čudesni svijet puha Đorđa“. U ovoj savremenoj ekološkoj bajci za đecu na originalan način utkana je ljubav prema bisernoj rijeci Tari i Prošćenskim planinama – mističnom predjelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sjutra svih nas pod kapom nebeskom.

Knjigu su inventivno ilustrovali Dragoslav Dedić i Anastasija Kostić, a objavljena je u izdanju Izdavačke kuće „Gligorije Dijak“ u Podgorici 2017. godine. U priči su opisane autentične lokacije pomenutog kraja čime knjiga promoviše turizam zasnovan na prirodnim vrijednostima u Crnoj Gori.

Udruženje crnogorskih pisaca za đecu i mlade je proglasilo ovaj roman za najbolju knjigu u 2017. godini.

Jedna od knjiga koja će predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem izboru za prestižnu regionalnu nagradu „Mali princ“ je „Puh Đorđe i duhovi triftara”.