Izložba “Akordi mora” Petra Pićana

 

 

U ponedjeljak, 4. juna u ateljeu-galeriji „Sveti Arhiđakon Stefan“ u Budvi, otvorena je samostalna izložba  akvarela iz ciklusa “Akordi mora”, slikara Petra Pićana. Izloženo je 40 radova manjeg formata, nastalih tokom poslednje dvije godine.

Ovom izložbom Petar Pićan obilježava deset godina rada svog ateljea-galerije „Sveti Arhidjakon Stefan“ u Budvi.

Izložbu je otvorila Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti. Na početku otvaranja nastupila je Ženska vokalna grupa “Harmonija” iz Budve.

 

Ženska vokalna grupa “Harmonija”

 

Otvaranje izložbe “Akordi mora” Petra Pićana

 

Petar Pićan

 

Petar Pićan je rođen 1951. godine u Budvi. Školu za umjetnički dizajn i slikarstvo završio je u Sarajevu, u klasi profesora  Mersada Berbera. Izložba “Akordi mora” je njegova deveta samostalna izložba. Učestvao je na više grupnih izložbi. Živi i radi u Budvi.
Adresa: Nikole Tesle br.15. Budva, Crna Gora. Tel. +382 33 454 857 i +382 69 930 941

 

Lucija Đurašković

 

Lucija Đurašković je na početku svog obraćanja naglasila da izložba sadrži najnoviji ciklus slika koje su rađene u tehnici akvarela, koja se inače smatra najfinijom ali i najtežom slikarskom tehnikom. Iz tih razloga se kaže da je akvarel u slikarstvu, ono što je poezija u književnosti.

U nastavku izlaganja, Lucija Đurašković je konkretno govorila o umjetničkom radu Petra Pićana, posebno o segmentu koji se odnosi na akvarel, odnosno na radove koji su predstavljeni na ovoj izložbi.

 

KRAĆI VIDEO ZAPIS SA OTVARANJA
IZLOŽBE “AKORDI MORA”