Promocija stvaralačkog opusa Vlada Duletića

 

 

Fakultet za biznis i turizam Budva i NU „Budvanski kulturni identitet“ Budva, organizovali su promociju stvaralačkog opusa autora Vlada Duletića. Promocija je održana 20. marta u Akademiji znanja u Budvi.  O stvaralačkom opusu Vlada Duletića, na promociji su govorili: dr Rade Ratković, dr Milenko Pasinović, dr Silvana Đurašević, književnik Miraš Martinović, dr Radoslav Rotković i autor. Moderator večeri je bio mr Saša Samardžić.

 


Učesnici promocije

 

Predstavljene knjige na promociji

 

Moderator večeri mr Saša Samardžić  je upoznao prisutne sa sadržajem promocije, odnosno predstavljanjem tri knjige: “Budva od mita do stvarnosti”, “Budvanski turizam i održivi razvoj” i “Zapisi sa kamena crnogorskog”  autora Vlada Duletića. Predstavio je i učesnike promocije koji su eminentni stručnjaci za teme o kojima je autor pisao u svojim knjigama.


Mr Saša Samardžić

 

Prvi učesnik u promociji bio je dr Rade Ratković.  Njegovo izlaganje se odnosilo na knjigu “Budva od mita do stvarnosti”, za koju naglašava da je prevazišla stereotipe tranzicionih skretanja i ostavlja utisak knjige pisane u normalno i posve regularno vrijeme. To može uraditi samo autor koji ima posebnu nadarenost.


Dr Rade Ratković

Video zapis dijela izlaganja dr Rada Ratkovića:

 

Dr Milenko Pasinović, jedan od najvećih stručnjaka za održivi razvoj u oblasti turizma govorio je o knjizi “Budvanski turizam i održivi razvoj”. Razmatra što je bio razlog autoru da se bavi pitanjem održivog razvoja. Kroz analizu knjige pokazuje da autor sagledava situaciju u oblasti održivog razvoja, nudi rješenja i podstiče na značajnije korišćenje mogućnosti održivog razvoja u turizmu.


Dr Milenko Pasinović

Video zapis dijela izlaganja dr Milenka Pasinovića:

 

Recenziju za knjigu “Zapisi sa kamena crnogorskog” napisala je dr Silvana Đurašević. Po njenim riječima knjiga objedinjuje niz zanimljivih tekstova, koji pored toga što predstavljaju značajnu resursnu osnovu za razvoj turizma, marketarima u turizmu mogu poslužiti kao dobra platforma za dizajniranje prepoznatljivog brenda, a potrošačima podstrek da baš navedena destinacija bude njihov izbor.


Dr Silvana Đurašević

Video zapis dijela izlaganja dr Silvane Đurašević:

 

Književnik Miraš Martinović već dugi niz godina otkriva antiku na prostoru Crne Gore. To je bio veoma dobar razlog da tema njegovog izlaganja bude “Antički motivi u knjigama Vlada Duletića”. Miraš Martinović ističe da autor pored mitskih, skreće pažnju i na materijalna fakta koje su stare civilizacije ostavile na ovom prostoru.


Književnik Miraš Martinović

Video zapis dijela izlaganja Miraša Martinovića:

 

Dr Radoslav Rotković je govorio o elementima naučno istraživačkog rada u djelima Vlada Duletića. Pri tom navodi primjer utvrđenja Đurđevac, čija namjena nije do sad bila poznata i tek sa istraživanjem Vlada Duletića došlo se do prave naučne istine o namjeni ovog objekta, koji su gradili Crnojevići.


Dr Radoslav Rotković

Video zapis dijela izlaganja dr Radoslava Rotkovića:

 

Na kraju promocije obratio se autor Vlado Duletić. Govorio je o knjigama koje su prezentovane i motivima za njihov nastanak.


Vlado Duletić

Video zapis dijela izlaganja Vlada Duletića:

 

U vremenu poremećenih vrijednosti i skoro potpunog odsustva interesovanja za knjigu, prepun amfiteatar Akademije znanja, najbolji je pokazatelj vrijednosti prezentovanih radova i kvaliteta učesnika promocije.

 

Fotografije su vlasništvo sajta www.butua.com i mogu se prenositi u drugim medijima jedino uz navođenje izvora- Butua.com (i linka, ukoliko se radi o online mediju).