Deseti dječiji književni festival

 

JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Dramski studio Budva“ organizuju deseti festival Male morske pjesme i priče u periodu od 30. marta do 2. aprila. Četvorodnevnom programu Festivala prethodio je konkurs za osnovce na slobodnu temu koji je završen i objavljena su imena nagrađenih učenika i radova. Ovim festivalom opština Budva obilježava 2. april, svjetski Dan knjige za đecu.

Ovogodišnji, jubilarni, X Festival počeće u četvrtak, 30. marta u 16 časova radionicama ilustracije, a potom glume: Crtež od palube i Glumci od palube koji će u Narodnoj biblioteci Budve biti realizovani u terminu do 18 časova i 30 minuta. U petak, 31. marta od 14 do 16 časova učenici budvanskih škola, naoružani znanjem učestvovaće u Književnom kvizu, a od 16.30 do 18 časova biće realizovana radionica kreativnog pisanja Pisci od palube. Nakon toga, od 18 časova posjetioci i učesnici će pogledati ovogodišnju izložbu fotografija Blic od palube, a od 18.30 slijedi predstavljanje Zbornika festivala „Male morske pjesme i priče“ kao i pozorišna predstava „Skočiđevojka“. Śutradan, u subotu, 1.aprila, od 10.30 do 12 časova biće ponovo realizovana radionica kreativnog pisanja Pisci od palube, a od 12 do 13č Svečanom akademijom „Deset morskih godina“ (Akademija znanja, amfiteatar D8) obilježićemo jubilej našeg festivala „Male morske pjesme i priče“. Tom prilikom ćemo prikazati kratak film o festivalu. Istog dana, od 15 do 16 časova biće dodijeljene nagrade Mali/a od palube. U neđelju, 2.aprila od 10 do 12 časova biće organizovana već tradicionalana književna šetnja Đir po Budvi čime će biti okončan jubilarni, deseti književni festival Male morske pjesme i priče.

Programi Festivala odvijaće se u JU Narodna biblioteka Budve i u amfiteatru Akademije znanja, a prijatelji Festivala su: Opština Budva, JU Narodna biblioteka Budve, NVO Dramski studio Budva, Akademija znanja, Turistička organizacija Budve, JP Morsko dobro, HTP Budvanska rivijera, JP Mediteran reklame, RTV Budva, IK Pčelica iz Čačka, Cadmus Cineplex, restoran Jadran…
Festival je podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Zavoda za školstvo kao i od Opštine Budva.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =