Društvo Bauo – Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o izradi CV-a i traženju posla


Realizovana je dvodnevna obuka „Od CV-a do posla“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (10. i 11. februar), a koju je organizovalo Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Obuka je bila namijenjena, prije svega, onim pojedincima/kama koji/e žele da poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje i uspješno se snađu u lavirintu tržišta rada. Pružila je jasan i sveobuhvatan pregled osnovnih koraka i vještina potrebnih za efikasnu potragu za poslom u savremenom kontekstu. Polaznici/e su tom prilikom naučili kako da kreiraju što kvalitetniju biografiju za posao i CV, koji najbolje ističu njihove kvalifikacije. Tokom ova dva dana takođe su se bavili praktičnim vještinama korisnim tokom intervjua za posao, uključujući i to kako se pripremiti za razgovor, pravilno odgovarati na pitanja i ostaviti dobar utisak na poslodavca.

Obuku je vodila Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Obuka, kao i projekat u cjelosti, bili su namijenjeni prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Podsjećamo, u pitanju je deveta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje se realizuju krajem 2023. i početkom 2024. godine u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

***

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + 18 =