X Međunarodni budvanski Karneval – Mala karnevalska povorka

 

U periodu od 27. do 29. aprila 2012. godine održan je X Međunarodni budvanski turistički Karneval i XI proljećnja noć pod maskama pod nazivom “Fešta na pjenu od mora”. Fešta je počela u petak 27. aprila Abrumom (pozivom na Karneval) po ulicama i trgovima Starog grada. Na Trgu pjesnika održan je koncert duo gitara Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića. U kafićima i restoranima Starog grada organizovan je raznovrstan zabavni program.

U subotu 28. aprila 2012. godine održana je Velika karnevalska povorka. Na Trgu pjesnika održana je degustacija vina pod nazivom “Vinski kutak Plantaža”, a u večernjim časovima ispred zidina Starog grada, na trgovima i u restoranima koncerti i zabave uz poznate izvođače i sastave iz Crne Gore i inostranstva.

Neđelja 29. april je bila rezervisana, po ocjeni mnogih, za onaj najljepši dio Karnevala – Malu karnevalsku povorku. Povorka najmlađih učesnika maštovito maskiranih, pravila je prve korake u svijetu Karnevala. Bilo je tu štrumfova, kauboja, gusara, buba mara, pčelica, princeza, prinčeva…

Organizatori “Fešte na pjenu od mora” su Turistička organizacija Budva, NVO “Feštađuni” i Opština Budva.

 

POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS I FOTOGRAFIJE
MALE KARNEVALSKE POVORKE