Uspješna godina NIP Art-Press-a iz Budve

 

 
 

Novinsko izdavačko preduzeće (NIP) ART-PRESS  iz  Budve i pored svih poteškoća zbog ekonomske krize, privodi kraju još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Tokom proteklih 12 mjeseci, ova firma, čija je djelatnost: informisanje, odnosi sa javnošću, izdavaštvo i organizovanje kulturnih manifestacija, objavila je 5 novih knjiga i publikacija i organizovala 25 kultunih manifestacija i nekoliko zapaženih medijskih kampanja.

Kako je saopštio izvršni direktor ART-PRESS-a, novinar i publicista Ranko Pavićević, ove godine iz domena likovne umjetnosti je učinjeno najviše,  jer  su organizovane tri međunarodne likovne kolonije i 20 samostalnih i grupnih izložbi, renomiranih akademskih slikara iz Crne Gore, zemalja regiona i svijeta. U saradnji sa kompanijom “The Queen of Montenegro” iz Bečića i Hotelskom grupom (HG) Budvanska rivijera, koje su prepoznale na pravi način korisnu ideju, ART-PRESS je ugostio oko 80 poznatih umjetnika koji su izlagali i stvarali svoja djela. Među njima su bili:  Filip Janković, Ljubo Brajović, Nikica Raičević, Milijana Vujović i Mila Đerković iz Podgorice, Mišo Vemić, Miki Radulović i Vesna Sušić iz Nikšića, Željko Đurović, Nikola Žigon, Stojan Mailanov i Nevena Prijić iz Beograda, Olga Đorđević iz Niša, Goce Božurski i Aleksandar Filev iz Skoplja, Andrej Muntjan iz Rusije, Drago Dedić iz Francuske, Ole Martinsen iz Švedske, Đuro Lubarda iz Kanade, Lazar Marković i Šandor Šlajf iz Novog Sada,  Vladan Terzić iz Užica, Viktor Ranđelović iz Leskovca, Aljo Smailagić, Marica Kuznjecov-Boljević i Dragan Mijač-Brile iz Budve i mnoge  druge.

Jako se radujem, što smo kulturom, život uljepšali sebi, umjetnicima, turistima, ali prije svega gradjanima sa područja Budvanske riivijere. Jer, i onako lijepe prostore, uljepšavali smo umjetničkim  djelima poznatih majstora kičice, u procesu posmatranja zalazili u magične prostore umjetnosti i razmjenom srdačnih riječi, kultivisali ljepši dio našeg bića, rekao je Ranko Pavićević, ističući, da će sa planiranim kulturnim aktivnostima, nastaviti i u narednom periodu.
U našoj izdavačkoj produkciji, do sredine marta iduće godine, iz štampe će se pojaviiti tri nove knjige domaćih i stranih autora, a u galeriji hotela The Quen of Montenegro  u Bečićima, organizovaćemo novih dvadesetak likovnih izložbi. Do sredine naredne godine, bićemo i organizatori još dvije međunarodne likovne kolonije, koje će okupiti 20 akademskih slikara iz zemlje i svijeta, a u planu je još nekoliko vrijednih kulturnih projekata, saopštio je direktor NIP ART-PRESS iz Budve Ranko Pavićević.