Uspješna godina Art Press -A

 

11.01.2018.

 

Budvanski NIP ART PRESS, koji se godinama uspješno bavi informisanjem, medijskim kampanjama, organizovanjem raznih kulturnih programa, izložbi, likovnih kolonija, književnih večeri, izdavaštvom i promocijom knjiga, završio je još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Kako je saopštio izvršni direktor ART PRESS-a, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, u 12 mjeseci prošle godine, realizovano je ukupno 45 različitih programa i manifestacija, uglavnom iz domena kulture i informisanja, pa se realizaciom zacrtanog plana, može biti zadovoljno.

U galeriji hotela QUEN of MONTENEGRO u Bečićima, organizovano je 14 samostalnih i kolektivnih izložbi i jedna međunarodna Likovna kolonija, a svoja djela, izlagalo je ukupno 50 renomiranih akademskih slikara iz zemlje i svijeta.

U press centru hotela TRE CANNE u Budvi, tokom prošle godine, organizovano je 14 književnih večeri, poznatih pisaca i pjesnika iz zemlje i svijeta, predstavljeno je 5 knjiga, održana dva muzička koncerta, 6 press konferencija i 4 medijske kampanje, kazao je Pavićević.

U novootvorenoj galeriji slika u hotelu ADRIA u Budvi, koja je otvorena krajem novembra prošle godinne, održane su, 4 samostalne i jednna zajednička izložba slika, poznatih autora iz zemlje i svijeta, a ljubitelji umjetnosti, bili su u prilici, da vide djela 24 akademskih slikara.

U hotelu MOGREN  u Budvi, krajem decembra, u saradnji sa HG BUDVANSKA RIVIJERA, održana je međunarodna Likovna kolonija, u kojoj je 20 radova, naslikalo 10 poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, BiH, Republike Srpske, Srbije i Albanije, a koju je, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, viđelo oko 10.000 građana i gostiju Budve.

U izdavačkoj produkciji ART PRESS-a, objavljene su dvije knjige i dvije publikacije.

Nije bilo lako sve planove realizovatii, jer vrijeme koje živimo, ne pogoduje kulturi, ali je bilo zadovoljstvo, biti domaćin poznatim piscima i slikarima, kao što su pored ostalih: Vječeslav Kuprijanov iz Rusije, Ilija Lakušić, Ranko Jovović, Veselin Rakčević, Todor Živaljević – Velički, Perivoje Popović, Milica Bakrač, Budimir Dubak, Milica Kralj, Nataša Žurić, Slobodan Vučinić, Djordje Brujić i drugi. Takodje smo ugostili i slikare: Luku Lagatora, Mikija Radulovića, Nikicu Raičevića, Miša Vemića, Milenu Jovović, Ivicu Aranđusa, Dijanu Lazović, Nedjeljka Simaniću, Rada Vojvodića, Marka Lakušića, Djura Lubardu, Vesnu  Sušić, Lidiju Nikčević i druge, naveo je Pavićević, ističući, da su predstavljene i knjige, velemajstora Božidara Ivanovića i prof. dr Vladimira Pavićevića.

Veoma smo zadovoljni ostvarenim tokom prošle godine, ali mi je posebno drago, što smo poslednjih godina, svojim programima, postali sastavni i nezaobilazni dio, ukupne kulturne i trističke ponude u Budvi, kazao je direktor budvannskog ART PRESS-a, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ.

                  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five − three =